20 juni 2024

Excursie Janssen-Fritsen

Senioren uit Beek en Donk op excursie naar Janssen-Fritsen

Van 26 juli tot 11 augustus 2024 komen duizenden sporters naar Parijs voor het grootste sportevenement ter wereld: de Olympische Spelen.

Janssen-Fritsen een oer-Hollands familiebedrijf uit Helmond is ook deze keer weer aanwezig op de spelen. Bij montage en onderhoud van basketbaltorens bijvoorbeeld.
Reden genoeg voor de excursiewerkgroep van de seniorenvereniging om een bezoek naar Janssen-Fritsen te organiseren en zo met eigen ogen te kunnen zien welke rol dit bedrijf speelt bij de komende zomerspelen.

Op dinsdag 18 juni, een ideale dag voor een indoor-excursie gezien de barre weersomstandigheden, vertrokken de deelnemers naar Helmond. Daar werden zij ontvangen door Peter Beerens uit Beek en Donk die al ruim twintig jaar werkzaam is bij Janssen-Fritsen en daardoor uitgebreid en met veel passie uitleg kon geven over de geschiedenis, de overnames en de ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Janssen-Fritsen werd in 1950 opgericht als ‘fabriek voor speeltoestellen’.
Bijna 75 jaar later worden er nog steeds sport- en speltoestellen ontwikkeld en  wereldwijd geleverd.
Na de uitleg was het tijd voor een rondleiding door het bedrijf en konden de deelnemers zien hoe er met immense heftrucks materialen opgepikt en vervoerd worden. Hoe orders automatisch verwerkt worden en de benodigde materialen hun weg vinden naar de afdeling assemblage waar alle losse onderdelen in elkaar gezet en gemonteerd worden om tenslotte via de inpakafdeling op transport gezet te worden.
Na de rondleiding kreeg iedereen een rugzakje met daarin enkele sportattenties.
Alle deelnemers waren onder de indruk van wat zij te horen en te zien kregen bij Janssen-Fritsen en zullen tijdens de Olympische Spelen van deze zomer vast met andere ogen kijken naar sport- en spelmaterialen “Made in Helmond”.