30 september 2024

Samen uit eten

Samen uit eten op 26 september bij de Chinese Muur in Erp

Op donderdag 26 september zijn we weer samen uit gaan eten bij de Chinese Muur in Erp. Helaas kregen we net hiervoor het trieste bericht dat medeorganisator Lucie op 71 jarige leeftijd was overleden. Lucie deed samen met mij vanaf januari 2023 de organisatie. Dit was een wederzijds genoegen. Vooraf aan dit etentje hebben we even stilgestaan bij het leven.

Hierna kregen we van de eigenaresse uitleg hoe het wokken/teppanyaki bakken etc. werkt en waar alles te vinden was. Gelukkig leverde dat geen problemen op en was in een mum van tijd iedereen aan het eten. Alles stond ruim opgesteld in vitrines gesorteerd naar wokken / bakken en compleet bereid, iedereen kon overal goed bij, ook met rollators. We hadden een reservering voor 3 uren, en doordat alles incl. drank inbegrepen was, hoefde je niet naar tijd te kijken. Er werd gezellig gebuurt aan de tafels. Gespreksstof is er altijd genoeg, dat was wel te horen. Naarmate de avond vorderde werd het steeds luidruchtiger. Helaas moesten we uiteindelijk toch naar huis na een geslaagde avond.

Om het “Samen uit eten” te kunnen blijven organiseren, zou ik graag een paar mensen erbij willen hebben die dit samen met mij willen oppakken.
Het mooiste is om met een werkgroep “Samen uit eten” te starten. Informeer even bij mij als je interesse hebt. Het is niet veel werk, het gaat om restaurants bezoeken om te kijken of deze geschikt zijn. Dit is ongeveer 6x per jaar, wij bezoeken dan meerdere adressen. Chauffeurs indelen die mensen meenemen. Bij aankomst  aanwezigheid checken. Bij vertrek hulp bieden bij het afrekenen indien nodig. Het “Samen uit eten” is om de 2 maanden meestal op donderdagavond of donderdagmiddag bij een lunch.

Peter Vogels